Lapsilla on mielenkiintoisia tulevaisuuden haaveita liittyen tiettyihin ammatteihin, ja yksi vaikuttava asia niihin ovat erilaiset tv-ohjelmat (esim. reality show’t) ja elokuvat. Silloin haaveillaan vielä, että tulisipa minusta palomies Samin kaltainen rohkea palomies tai vaikka Kimin kaltainen kuuluisa formulakuski.

Ja monien haave on niin suuri, että aikuisena oikeasti suuntautuvat uralle, josta ovat lapsena haaveilleet. Arkeologin ammatti kuulostaa myös lapsena jännittävältä, samoin joku kirurgi tai arkkitehti, ja näihin ammatteihin on mahdollista kouluttautua opiskelemalla ahkerasti. Se vaatii vuosien työn, päättäväisyyttä ja sitkeyttä etenkin jos haluaa alalle, jonne muutenkin on vaikea päästä ja etenkin vielä, jos olet sen lajin vähemmistöä. Monet ammatit yhä mielletään vain naisille/miehille sopiviksi, ja niihin suuntautuvalta vaaditaan vielä hieman enemmän ponnisteluja kuin normaalisti.

Yksi uusi jännittävä ammatti, joka varmaan kiinnostaa etenkin nuoria miehiä nykyisin, on pokeriammattilaisen ura. Monet näistäkin pelaajista ovat olleet normaalissa päiväduunissa, ja innostuneet korttipeleistä. Pikku hiljaa pelaaminen on alkanut vaikuttaa myös päivätyöhön ja tienestit korttipöydissä lisääntyneet, ja siinä vaiheessa on ollut tehtävä päätös jatkaako ”oikeiden” töiden tekemistä vaiko siirtyä pelaamaan pokeria työkseen. Ja niin ovat nämä ammattilaiset syntyneet, vaikka suurin osa ihmisistä ei pidäkään pelaamista oikeana työnä. Sama pätee kyllä moniin muihinkin ammatteihin, jotka ovat enemmän harrastuksen kaltaisia kuin ns. oikeita töitä, joissa pitää liata käsiä tai olla muuten vain fyysisesti enemmän läsnä. Monet eivät niitä arvosta.

Mutta kuinka ihmeessä sitten pokeriammattilaiseksikin tullaan? Ei siihen ole valmiita kouluja ja opintosuunnitelmia, eikä yläasteen opokaan sitä ensimmäisenä ole tyrkyttämässä kun kerrot työtoiveisiisi liittyvän kortin pelaamisen ja vapaa-ajan ja tienaamisen. Pokerstars on hyvä alku siihen. Sen sivuilla pääsee treenaamaan pokerin pelaamista, ilmaiseksikin ja pelivarmuuden kasvaessa voi osallistua myös turnauksiin joita löytyy myös ilmaiseksi. Vain pelaamalla paljon voi tulla ammattilaiseksi, kehittämällä omia vahvuuksia ja heikkouksia. Mutta muista myös, että tulevaisuudessa sanoessasi että elätät itseni pokerilla, tulet saamaan epäuskoisia kommentteja uraasi koskien.

Tai voithan aina tyytyä olemaan konttorirottana huonolla liksalla ja raahaamaan vielä töitä kotiakin ja harmittelemaan vanhuksena kiikkustuolissa, kun et lähtenytkään toteuttamaan haaveitasi silloin kun siihen oli mahdollisuus. ”If you can imagine it, you can achieve it. If You can dream it, you can become it.” – William Arthur Ward